Papírtáska, ajándéktáska

Az ajándékcsomagolásnak két elterjedt és bevált módja létezik: a csomagolópapír és a papírtáska. A csomagolópapír bár nagyon praktikus tud lenni sok esetben, mégis több tekintetben is elmarad a papírtáska mellett. A következőkben ezt a témát járjuk körül. Miért pont papírtáska?

Csomagolás

A csomagolás legnagyobb részben kézügyességről szól. Az olló, a ragasztószalag és a papír együttes használata elég komplex művelet lehet és a végeredmény sok esetben nem fest túl jó képet a csomagolóról… A papírtáska ellenben egy kiváló megoldás abban az esetben, ha az ajándékunknak szeretnénk valamilyen borítást adni, de fáradtságos munkától szeretnénk megkímélni magunkat; esetleg több tucat, vagy több száz ajándékról van szó.

Reklámhordozó

Egy papírtáska azonban a csomagoló funkciója mellett más előnyös tulajdonságokkal is bír. Kiváló reklámhordozó, ezért érdemes egy cég számára nem pusztán az ajándékozáskhoz beszerezni logózott papírtasakokat, hanem egész évben ellátni az ügyfeleket, partnereket. A papírtáskák által a cég logója mozgásban lehet, „járja” az utcákat, ezáltal egy jól megtervezett logó rengeteg potenciális ügyfélhez juthat el közvetve.

Típusok

Kivitelüket tekintve három (bizonyos értelemben négy) féle típus létezik. A leghétköznapibb típus a szalagfüles papírtáska, mely nevéből adódóan egy vékony, szalagra hasonlító, de a táska anyagával megegyező papírból készült füllel van ellátva.

A sodrottfüles kivitel esetében szintén papírból készült fülről van szó, azonban az anyagot vékonyabb, de erősebb fogó létrehozása érdekében több rétegben megsodorják.

A harmadik kivitel a zsinórfüles papírtáska. A három típus közül ezek a táskát a legkifinomultabbak megjelenésüket tekintve. Mind a táska fülét, mind pedig a felhasznált papírt többféle módon lehet egyedivé tenni. A fül vastagságát a táskába kerülő termékhez; színét pedig a táska grafikájához lehet igazítani. Igény esetén vastagabb (200 g/m2) papírból is készülhet, melyre fényes vagy matt fóliázás igényelhető.

Különleges esetekben a papírtáska ellátható a zsinórfül helyett szaténból készült füllel.

Logózás és kivitelezés

A logózás minden típus esetében megoldható, azonban a zsinór- vagy szaténfüles kivitel enged a legnagyobb szabadságot, a vastagabb papírnak köszönhetően. A felület fóliázásán túl, a grafika ellátható különleges UV lakkozással, ami egyedi módon emeli ki a kreatív elemeket.

A papírtáska készítés normál esetben sablon méretek alapján történik. Léteznek standard méretek, például az italostáska, melybe egy palack bor kényelmesen belefér, 14x39x8 cm méretekkel rendelkezik (szélesség x magasság x talpszélesség). Igény esetén egyedi méretezésű papírtáska gyártás is lehetséges, ehhez először az adott méretű stancszerszám legyártása szükséges.

A táskára szánt egyedi grafikát egy- vagy többszínes nyomtatással is fel lehet vinni a felületre. Amennyiben nem rendelkezik egyedi grafikával, logóval grafikai tervezésben és szerkesztésben is késséggel állunk rendelkezésre.