Céges üdvözlőlap
Egy cég számára kifejezetten fontos szempont, hogy a partnerek, ügyfelek szemében pozitív kép éljen a cégről. Nem pusztán a látszat fenntartása a lényeg, és a jó kapcsolat megtartása sok esetben nem csak az üzleti kapcsolat gördülékeny lebonyolításán keresztül tartható fenn, hanem érdemes a hétköznapokban is odafigyelni az ügyfelekre, partnerekre. Ennek egy klasszikus és jól bevált módja a céges ünnepi üdvözlőlap. A karácsony közeledtével aktuális lehet az üdvözlőlap készítés kérdése, ezért a következőkben ezt a témát járjuk körül.

Klasszikus kivitel
A céges karácsonyi üdvözlőlap esetében lényeges szempont, hogy személyes érzetet adjon, de emellett tükrözze a küldő cég általános értékeit, arculatát. Üdvözlőlap készítése esetében kétféle kivitel az elterjedt: a normál 2 oldalas forma (képeslap szerű), vagy a 4 oldalas, kihajtható kivitel. A 2 oldalas formátum esetében érdemes az egyik oldalt grafikával kitölteni, ami az ünnep hangulatához illeszkedik és a másik oldalra írni a rövid üzenetet, jókívánságot a feladó részéről, valamint a cég logóját elhelyezni. A 4 oldalas megoldás már nagyobb szabadságot hagy a tervezés során, de általánosságban elmondható, hogy célszerű a szöveges részt és a cég információit a belső oldalra nyomni.

Különleges hajtás
A klasszikus kivitelek mellett léteznek többször hajtott, prospektus, vagy leporelló kialakítású üdvözlőlapok is. Ilyenek a C hajtás, a Z hajtás és a harmonika-, valamint az oltár hajtás. Ugyan ezek a hajtási formák inkább szórólapok esetében elterjedtek, érdemes fontolóra venni üdvözlőlap készítés esetében is, különösen akkor, ha többféle grafikát, esetleg nagyobb terjedelmű szöveget tervezünk az üdvözlőlapra.

 

 

 

 

Grafika
A grafika tekintetében érdemes az ünnephez igazodni. A karácsonyi ünnepkör, szerencsére színes és változatos lehetőségeket kínál ebben a tekintetben. Érvényes ebben az esetben a kevesebb néha több elve; egy letisztult, egyszerű grafika jobban tud érvényesülni sok esetben, mint egy túlburjánzó és túl sok színű. Természetesen ez ízlés kérdése. Válogathatunk előre megszerkesztett sablonokból, de az üdvözlőlap készítése saját, egyedi grafikával is megvalósítható.
Amennyiben jókívánságait postai úton kívánja eljuttatni ügyfelei/partnerei számára érdemes megfontolni az üdvözlőlap nyomtatás mellett az egyedi grafikával ellátott céges boríték elkészítését is.