Mappa, gyűrűs mappa nyomtatás

Egy cégről kialakult képet nagyban befolyásol, hogy vannak-e saját logóval ellátott irodai termékei. Talán az egyik legfontosabb ilyen termék a céges mappa, dosszié, mivel a névjegykártyák mellett a mappákkal találkoznak legnagyobb eséllyel a partnerek, ügyfelek a konferenciák, meetingek és eligazítások során. Éppezért a mappa nyomtatás során nem csupán a funkciót, hanem a küllemet is szem előtt kell tartani, szerencsére temérdek lehetőség kínálkozik egy mappa egyedivé tételére.

Mappa típusok

Az első lépés azonban a funkció meghatározása, hiszen egy irattartó mappa is elképzelhető többféle kivitelben is. A legegyszerűbb változat a gerinc nélküli, oldalfülekkel ellátott típus, amely kisebb mennyiségű dokumentum tárolására alkalmas. Egy ilyen dosszié kiválóan megfelel egy konferencia során egy brief kiosztására, hiszen pár (5-10) oldalnyi dokumentum fér el benne.
Érdemes az ilyen kivitel névjegykártya tartó füllel ellátni, így az alsó oldalfülön elhelyezhetők a céges és személyes adatok, így praktikusan és egyszerűen átadhatók.
Közepes (10-50) oldalnyi dokumentum tárolásának igénye esetén a gerinccel ellátott kivitelben érdemes gondolkodni. A standard gerincvastagságok 3 és 5 mm. Ebben az esetben akár egy teljes havi dokumentáció is elhelyezhető a mappában, a papír deformációja nélkül. Ezen kivitel esetében érdemes megfontolni a gumiszalaggal való ellátást, ez biztosítja, hogy a lapok biztosan a mappában maradjanak szállítás esetén is.
Igazán nagy mennyiségű irat hosszútávú tárolására a gyűrűs mappák alkalmasak. Ebben az esetben a mappa anyaga kasírozott karton, ami biztosítja az időtállóságot. A lapok lefűzhetők fém gyűrűkkel, vagy leszorítókkal; a standard kivitelek a 2 gyűrűs, a 4 gyűrűs és a leszorító csatos mappa.

Mappa nyomtatás

Mappa nyomtatás esetén számos módja létezik a termék egyediesítésének. Papír tekintetében 250g-os, vagy 300g-os műnyomó javasolt a tartósság érdekében, de akár offszet papírból előállítható a dosszié. Minden kivitel esetében megvalósítható a teljes felület színes nyomása külső és belső oldalon egyaránt. A gyűrűs mappa nyomtatás esetében a kartonra kasírozott papír nyomása ugyanolyan módon történik, mint az irattartóknál. Minden kivitelnél a felület ellátható fényes vagy matt fóliaréteggel. Igazán különleges és figyelemfelkeltő eredmény elérése érdekében UV lakkozás, vagy arany prégelés is megvalósítható.

Amennyiben igazán megbízható és igényes képet szeretne kialakítani cége számára, forduljon nyomdánkhoz bizalommal! Grafikusaink akár logó tervezésben is állnak rendelkezésre.