A mindennapi munkavégzés és gondolkodás során gyakran előfordul, hogy fontos gondolatokat, információkat és ötleteket kell rögzítenünk. Ebben segítenek a jegyzettömbök, amelyek már régóta nélkülözhetetlen eszközei az irodai és személyes tevékenységeinknek. Az egyedileg nyomtatott céges jegyzettömb pedig nemcsak hasznos eszköz, hanem hatékony reklámhordozó is lehet. Ebben a cikkben bemutatjuk az egyedileg nyomtatott jegyzettömb készítés világát, azoknak a ragasztókötött és spirálozott tömbösítési eljárását, reklámértéküket, valamint a borítóval és borító nélküli változatok közötti különbségeket.

Ragasztókötött tömbösítés

Az egyedileg nyomtatott jegyzettömbök elkészítésének egyik legfontosabb lépése a ragasztókötött tömbösítési eljárás. Ez az eljárás garantálja a jegyzettömbök tartósságát és esztétikus megjelenését. A ragasztókötött tömbösítés során az egyes lapokat speciális ragasztóval kötik össze, így egy szilárd és egységes jegyzettömb jön létre. Ez azt jelenti, hogy a lapok nem szakadnak le könnyen, de letéphetők lesznek és a jegyzettömb hosszú élettartamú lesz.

jegyzettömb készítés

Spirálozott tömbösítés

Másik lehetőség a tömbösítésre a spirálozás. A spirálozás során a lapokat hosszabbik vagy rövidebbik oldalukon egy műanyag vagy fém spirállal rögzítik egymáshoz. Ez az eljárás még a ragasztókötésnél is tartósabb tömböt eredményez, mivel a lapozás során nem amortizálódik az anyag. Ez az eljárás akkor praktikusabb, ha a jegyzettömb készítés hosszabb távra szánt feljegyzések tárolására irányul. Ugyanakkor, a lapok letépése sem jelent nagy problémát és a tömb sérülése nélkül kivitelezhető.

Reklámérték a céges jegyzettömb készítésben

Az egyedileg nyomtatott lapokkal ellátott céges jegyzettömb egyedi lehetőséget kínál a vállalkozásoknak és az egyéneknek is. Ezek a jegyzettömbök nemcsak praktikus eszközei a mindennapi munkának, hanem hatékony reklámhordozók is lehetnek. Érdemes alaposan megtervezni, logóval vagy vállalati színekkel a jegyzettömb készítés lehetőséget nyújt a márkaismertség növelésére és az ügyfelek emlékezetében való megmaradásra. Az emberek gyakran használják jegyzettömböket a munkahelyen és otthon is, így a céges logó és üzenet szinte naponta kerül szemük elé.

jegyzettömb készítés

Emellett a jegyzettömbök fontosságát sem szabad alábecsülni a személyes szinten. Sokan talán az internet és az okostelefonok korában azt gondolnák, hogy a hagyományos papíralapú jegyzetelés már kiment a divatból. Azonban a jegyzettömböknek van egy egyedülálló előnye: a kézzel írott jegyzetek hatékonyabbak lehetnek a tanulás és a memória szempontjából is. Ezért a jegyzettömbök még mindig népszerűek a diákok, tanárok és kreatív gondolkodók körében is.

Remek szolgálatot tehet egy jegyzettömb egy többnapos konferencián, továbbképzésen, vagy egy értekezleten is.

Egyedi jegyzettömb készítés borítóval vagy borító nélkül: Melyik a jobb választás?

Amikor jegyzettömböt választunk, gyakran találkozunk a borítóval és borító nélküli változatokkal. Mindkét típusnak megvan a maga előnye és alkalmazási területe.

A borítóval ellátott egyedi jegyzettömb általában elegánsabb megjelenést kölcsönöz, és védelmet nyújt a jegyzeteknek. Ezek a borítók lehetnek puha vagy kemény borítósak, és gyakran dombornyomott vagy szitanyomással ellátott logóval rendelkeznek. A borítóval ellátott jegyzettömbök ideálisak céges ajándéknak vagy konferenciákon való terjesztésre.

A borító nélküli jegyzettömbök sokszor egyszerűbbek és könnyebbek, így könnyen elférnek a zsebünkben vagy a táskánkban. Ezek a jegyzettömbök gyakran praktikusabbak a mindennapi használatra, például gyors jegyzeteléshez vagy vásárlói listák készítéséhez.

jegyzettömb készítés

Standard jegyzettömb méretek és terjedelmek

Az egyedi jegyzettömb készítés elérhető különböző méretekben és terjedelmekben, így mindenki megtalálhatja a számára ideálisat. A leggyakrabban használt méretek közé tartoznak az A6 (105×148 mm), A5 (148×210 mm) és A4 (210×297 mm) méretek. Az A6 méret kis és könnyű, így könnyen elfér a zsebünkben vagy táskánkban. Az A5 méret már nagyobb teret kínál a jegyzeteknek, de még mindig könnyen hordozható. Az A4 méret a legnagyobb és legtágasabb, így több jegyzet elfér benne, de általában csak asztalon vagy táskában használják.

Természetesen jegyzettömbök készíthetők teljesen egyedi méretben is. Gyakoriak például a vastagabb (200 g/m2) papírra nyomott 100×100 mm-es négyzetalakú jegyzettömbök. Ezek kiválóan alkalmazhatók post-it-ként egy információs táblán, magunknak írt asztali jegyzetként, vagy címkeként.

A terjedelmek tekintetében a jegyzettömbök általában 25 lapos, 50 lapos vagy 100 lapos változatokban érhetők el. A 25 lapos verziók gyakran rövid jegyzetek vagy gyors üzenetek rögzítésére használhatók, míg a 50 lapos vagy 100 lapos jegyzettömbök hosszabb jegyzetek, tervek vagy jegyzőkönyvek készítésére ideálisak.

Az egyedileg nyomtatott jegyzettömbök nemcsak praktikus eszközök, hanem hatékony reklámhordozók is lehetnek. A ragasztókötött tömbösítési eljárás biztosítja a jegyzettömbök tartósságát, míg a borítóval vagy borító nélkül való választás a személyes preferenciától függ. A különböző méretek és terjedelmek lehetővé teszik, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő jegyzettömböt. Az egyedileg nyomtatott jegyzettömbök egy olyan eszközök, amelyek a mindennapi életben és az üzleti világban is nélkülözhetetlenek, és lehetőséget kínálnak a kreativitás és a hatékony kommunikáció megvalósítására.