A jegyzettömbök, jegyzetfüzetek az egyik legsokoldalúbb irodai eszközök. Minden irodai asztal elmaradhatatlan kelléke egy jegyzettömb, hogy kéznél legyen, ha gyorsan kell jegyzetelni, vázlatot írni, vagy emlékeztetőt készíteni.

Jegyzettömb

Jegyzettömbről a legtöbb esetben a kis méretű (10x6cm vagy 10x10cm), nyomatlan cetlitömb jut eszünkbe, ami kifejezetten hasznos napi feladatok címszavakban való felírására. A ragasztott jegyzettömb viszont számos más standard formában elérhető. A/6 vagy A/5 a leggyakoribb, de sok esetben szükség lehet A/4-es méretre is. A nagyobb jegyzettömbök előnye legfőképp a méretükből adódik. Ezeknél a típusoknál már érdemes elgondolkodni a jegyzettömb nyomtatáson. A klasszikus, rövid oldalán ragasztással tömbösített lapokat is el lehet látni valamilyen sorvezetővel: négyzetráccsal vagy vonalazással. Jegyzeteinket így könnyebben tehetjük struktúráltabbá. ami hosszabb feljegyzéseknél különösen hasznos.

Belív

Érdemes a tömböt borítóval is ellátni, így is védve a belív lapjait. A/6-os, vagy nagyobb jegyzettömbjeinket minden esetben nyomatlan hátkartonnal ellátva készítjük. Ezen felül kérhető borítóval ellátva, ami szintén lehet nyomatlan, de kérés esetén egyedi grafikás borítóval ellátott jegyzettömb nyomtatása is lehetséges.

A belívre vonatkozóan is vannak standard paraméterek. 25, 50 vagy 100 lapos kivitel a legáltalánosabb, de természetesen ez is igényekhez szabható és bármilyen lapszámmal megrendelhető. Akár a lapok mindkét oldala ellátható grafikával vagy sorvezetőkkel, de a leggyakoribb jegyzettömb nyomatási forma a logózott, sima lapok.

Jegyzetfüzet

Az egyedi jegyzetfüzet szintén kiválóan illeszkedik a céges arculatba, mivel szintén készíthető egyedi borítóval és belívekkel. Funkciója annyiban tér el a jegyzettömbétől, hogy a füzetlapokat alapvetően nem letépésre tervezték. A tömbösítés módja ebben az esetben a spirálozás, ami ragasztáshoz hasonlóan történhet akár a rövid oldalon is, de jellemzően a hosszabbik oldal a spirálozott.

Egy egyedi jegyzettömb nyomtatása nagyban hozzájárul a céges színvonal emeléséhez. Kiváló reklámhordozóként is funkcionál: meetingeken, konferenciákon a cég igényességét is szimbolizálhatja.